Bewegen met plezier

Samen bewegen is niet alleen gezellig, het motiveert u ook om ermee door te gaan. Bewegen is goed voor ons lichaam én het maakt u geestelijk sterker en weerbaar. Een goede lichamelijk conditie geeft u weer energie en levenslust. Samen met anderen is het ook nog gezellig! In Zoetermeer is een uitgebreid aanbod gericht op bewegen voor alle leeftijden. Een kleine selectie vindt u hier:
samen bewegen met bijvoorbeeld yoga

Dansen

Dansles, modern klassiek of ballroom is er voor alle leeftijden en in alle prijscategorieën. Van zeer professioneel tot vrijblijvend.
www.paletwelzijn.nl
www.ckc-zoetermeer.nl
www.dansschooldevotion.nl
www.stijldanseninzoetermeer.nl

MBVO

Meer bewegen voor Ouderen zijn aangepaste lessen door speciaal opgeleide instructeurs. Bij sportscholen, maar vooral in de wijkcentra voor ouderen en bij de gymnastiekverenigingen.
www.paletwelzijn.nl
www.propatria.nl
www.zoetermeer.nl/seniorensport
www.muldersportzoetermeer.nl
www.cgvzoetermeer.nl

Wandel, fiets en rolstoelroutes

U kunt zich aansluiten bij een wandel of fietsvereniging. Zij organiseren tochten voor alle leeftijden en niveaus. Of u maakt gebruik van de vele uitgezette routes die Nederland rijk is. www.sportiefwandelgroepzoetermeer.nl
www.sportpartner.nl/wandelmaatje
www.tvzoetermeer77.nl
www.sportpartner.nl/fietsmaatje

In het water

Zwemmen kan alleen of in groepsverband. Ook op latere leeftijd kunt u nog leren zwemmen. Er zijn ook speciale doelgroep uren waarbij het water warmer is.
www.muldersportzoetermeer.nl
www.zweminstituut.com
www.aartsenfysio.nl/vrijzwemmen/
www.zoetermeer.nl/vrije-tijd/zwemmen_46934/
www.swim2enjoy.nl/

Pilatus

Pilatus is een bewegingsvorm zonder springen of intensief dansen. Er zijn sportscholen die dit op het programma hebben staan, maar ook in wijkcentra voor senioren.
www.pilatesstudiozoetermeer.nl
www.pilateszoetermeer.nl
www.pilatesenmeer.nl